Hur fungerar ROT-avdraget vid en dränering i Valbo?

Alla har vi hört om termen ROT-avdrag. Men vad gäller egentligen vid dränering av ditt hus i Valbo? Kan du använda dig av ROT-avdraget och under vilka förutsättningar har du rätt att göra avdrag?

Vem kan använda ROT-avdraget vid en dränering?

Du som är minst 18 år och är obegränsat skattskyldig under någon del av beskattningsåret kan använda ROT-avdraget för dränering i Valbo. ROT-avdraget innebär att du får dra av 30% av arbetskostnaden när du anlitar en hantverkare.

Några grundkrav för att kunna få nyttja avdraget:

  • Ägande av bostaden under den period som arbetet utförs
  • Du måste ha fyllt minst 18 år
  • Bosatt i Sverige eller betalar skatt i Sverige dvs att du måste betala tillräckligt med skatt för att kunna få dra av för ROT-avdrag

För att använda dig av avdraget säger du till firman du anlitar att du vill använda ditt ROT-avdrag. Företaget måste inneha F-skattsedel och ska då dra av aktuella arbetskostnaden ifrån priset för dräneringen. 

Betalas hantverkaren innan arbetet påbörjas riskerar du bli nekad ROT-avdrag, så tänk på att göra upp detta innan arbetet startar. Entreprenören ska sedan ansöka och redovisa till Skatteverket för att få tillbaka pengarna därifrån. Du som kund ska inte behöva ansöka om avdraget själv, det är företaget som är skyldig att utföra detta i Valbo.

Vad är viktigt att tänka på inför en dränering runt huset?

Det första du behöver ta reda på är om du är i behov av en dränering. När gjordes en eventuell åtgärd senast?
Finns det en doft av mögel så är det viktigt att agera, detsamma gäller om det var över 30 år sedan som den senaste dräneringen utfördes. Viktigt är att välja en dränerings firma med goda kunskaper och en bra försäkring som kan täcka upp för eventuella skador vid din dränering. 

Kontakta oss för en kostnadsfri fuktmätning!

Vi erbjuder alltid kostnadsfri fuktmätning av din källare innan vi lämnar offert på en komplett dränering av ditt hus i Valbo! Det enda du behöver göra är att kontakta oss via formuläret, så löser vi resten!