Skribent på Villabodal
Dränering – så går det till steg för steg
Första stegen vid en dränering
Det är bra om det grävs ett par sidor åt gången för att undvika sättningar i husgrunden och att husets stabilitet riskeras. Schaktet som grävs är cirka en meter brett och ska alltid minst vara en decimeter djupare än husets lägsta punkt.
Andra steget
Ligger det kvar en gammal dränering under marken tas den bort, snabbt och enkelt. När diket är grävt och schaktet har en godkänd lutning läggs en markduk, därefter läggs dräneringsrören ned i schaktet.
Tredje steget - Isolering
Nästa steg i arbetet är att isolera väggarna. Det vanligaste att använda är isodrän med cellplast, pordrän eller platonmatta, de är husets förutsättningar som bestämmer vilket som passar ditt hus bäst.
Fjärde steget - Återfyllning
Sedan är det dags att fylla igen diket med grus längst ner mot röret. Bäst resultat blir det om det är grus hela vägen upp, men det går även att lägga tillbaka det uppgrävda materialet. Arbetet med att gräva dike, lägga duk, rör, isolera väggarna och gräva igen massorna upprepas tills aktuella sidorna är klara.
Femte steget - Återställning
När dräneringen är klar på samtliga sidor så görs till att börja med en grövre återställning av tomten. En finare återställning överlämnas till kund pågrund av att jorden måste få tid att sjunka. Görs en återställning för tidigt riskeras den att få göras om, därför rekommenderar vi er att vänta minst 2-3 månader efteråt.
Du hittar fler av våra artiklar på dränering valbo om dränering.
Läs mer innehåll från våra andra artiklar här:
Vår platsansvarige i Valbo förklarar vilket djup dräneringsrör ska ligga på
När din fastighet i Valbo behöver ny dränering så behöver man gräva upp runt din husgrund för att lägga ned nya rör som kan föra bort dagvatten och grundvatten från din fastighet. Om du vill få professionell hjälp med att dränera ditt hus kan du vända dig till oss.
Läs vidareVåra grävmaskinister från Valbo förklarar vilket djup dräneringsrör ska ligga på
När din fastighet i Valbo behöver ny dränering så behöver man gräva upp runt din husgrund för att lägga ned nya rör som kan föra bort dagvatten och grundvatten från din fastighet. Om du vill få professionell hjälp med att dränera ditt hus kan du vända dig till oss.
Läs vidareMåste alla hus med källare dräneras?
Inte alla hus med källare måste dräneras, men det är starkt rekommenderat, särskilt om det finns tecken på fuktproblem eller vatteninträngning. En väl genomförd dränering kan förebygga många framtida problem, som mögel och strukturell skada, vilket bidrar till ett sundare och säkrare hemmiljö. Att överväga dränering är särskilt viktigt i områden med hög grundvattennivå eller om fastigheten tidigare har upplevt fuktighetsrelaterade problem.
Läs vidareHur ofta borde man dränera sin villa i Valbo?
En dränering av din villa i Valbo bör ske med jämna mellanrum. I denna artikel reder vi ut hur ofta detta bör ske och vilka tecken som kan tyda på att det bör ske tidigare än planerat.
Läs vidareHur fungerar ROT-avdraget vid en dränering i Valbo?
Alla har vi hört om termen ROT-avdrag. Men vad gäller egentligen vid dränering av ditt hus i Valbo? Kan du använda dig av ROT-avdraget och under vilka förutsättningar har du rätt att göra avdrag?
Läs vidareHur fungerar en husdränering i Gävleborg?
Hur man utför en husdränering är inte en självklarhet! Som tur är har våra experter stenkoll på hur vi på bästa sätt dränerar just ditt hus i Valbo!
Läs vidareKontakta oss för en kostnadsfri fuktmätning!
Vi erbjuder alltid kostnadsfri fuktmätning av din källare innan vi lämnar offert på en komplett dränering av ditt hus i Valbo! Det enda du behöver göra är att kontakta oss via formuläret, så löser vi resten!