Hur fungerar en husdränering i Gävleborg?

Hur man utför en husdränering är inte en självklarhet! Som tur är har våra experter stenkoll på hur vi på bästa sätt dränerar just ditt hus i Valbo!

En husdränering i Valbo genomförs i syfte att avleda dagvattnet som rinner från tak och väggar samt vattnet i marken. En dränering reglerar grundvattennivån runt huset och säkerställer att du har en torr källare. 

 

Så här fungerar en husdränering i Gävelborg

  1. En av våra representanter kommer ut och kollar på ditt hus och ser över vilka åtgärder som behöver göras för just ditt hus. Vi kommer fram till en lösning som passar båda parter och skriver kontrakt. 

  2. Vårt första arbetsmoment i dräneringen är att gräva upp runt två sidor av huset – vi gräver max två sidor åt gången för att säkerställa säkerheten. Vi vill inte att huset ska vara instabilt eller ta några risker. Beroende på situationen så väljer vi mellan två alternativ; gräva upp med grävskopa eller så hand gräva.

  3. Finns det möjligtvis en tidigare dränering / dräneringsrör så tar vi bort dem och installerar nya dräneringsrör som leder bort vattnet några decimeter djupare än husets lägsta punkt. 

  4. Vi lägger därefter en dräneringsduk på botten av det uppgrävda diket. 
     Vi täcker därefter igen dräneringsröret (och duken) med grus för att förhindra jord från att rinna ner och täppa igen dräneringen. Dräneringsrören ska i regel ha små hål och en lutning mot husets sida så vattnet kan färdas bort. 

  5. Vi fortsätter dräneringen med att fästa fukt skyddande isolering på utsidan av källarväggarna. Det finns många olika alternativ och prisnivåer på materialet som används vid dräneringen. De vanligaste materialen är isodrän, pordrän och platonmatta. Boka in ett kostnadsfritt hembesök så kan en yrkesman berätta om vad som är bäst för din husdränering. 

  6. När dräneringsrören ligger på plats och isoleringen sitter fast så är sista steget att täcka igen hålen med jord och då är dräneringen färdigställd. Nu har vattnet en konstruerad väg att rinna i istället för att komma i kontakt med husets konstruktion och orsaka fuktskador.

Kontakta oss på Gårdsmark för ytterligare frågor kring din källare eller dränering.

Kontakta oss för en kostnadsfri fuktmätning!

Vi erbjuder alltid kostnadsfri fuktmätning av din källare innan vi lämnar offert på en komplett dränering av ditt hus i Valbo! Det enda du behöver göra är att kontakta oss via formuläret, så löser vi resten!