Hur ofta borde man dränera sin villa i Valbo?

En dränering av din villa i Valbo bör ske med jämna mellanrum. I denna artikel reder vi ut hur ofta detta bör ske och vilka tecken som kan tyda på att det bör ske tidigare än planerat.

Man brukar säga att det vanligaste är att dränera sin villa ungefär var 25-30:e år. Skulle det däremot vara så att du märker av fukt, unken lukt eller mögel i källaren bör du agera snabbare än så. Se till att arbetet som utförs görs av ett professionellt dränerings företag, då får du ett mycket mer hållbart resultat som kan stå sig i över 30. Är du orolig eller fundersam på din dränering på din villa i Valbo är du alltid välkommen att kontakta oss på Gårdsmark.

Hur uppstår fukten i källaren?

Att en källare kan lukta lite unket är troligtvis de flesta medvetna om, men det är skillnad på ett rum som luktar instängt eller lukten ifrån fukt. Orsaken till att det kan uppstå fukt i din källare beror på de varierande temperaturerna. Ånga börjar bildas när det är varmt ute och kallt inne (alternativt kallt ute och varmt inne), men fukten kan också bildas av att regn och väta utifrån tränger långt ner i jorden.

Hur går en dränering i Valbo till?

En dränering är ett större markarbete som du inte bör ge dig in på själv utan kunskap och erfarenhet. Det är viktigt att dräneringen blir så bra och hållbar som möjligt för att kunna skydda din villa eller hus. Vid en dränering så grävs ett schakt upp runt huset där dräneringsrör eller slangar placeras. Rören är till för att leda regnvatten bort från husets grund. För att säkerställa att vätan inte kan tränga igenom väggarna så använder man sig även av isolering, t.ex. platonmatta eller isodrän. När arbetet är slutfört så fylls schaktet igen med hjälp av grus.

Kontakta oss för en kostnadsfri fuktmätning!

Vi erbjuder alltid kostnadsfri fuktmätning av din källare innan vi lämnar offert på en komplett dränering av ditt hus i Valbo! Det enda du behöver göra är att kontakta oss via formuläret, så löser vi resten!