Vår platsansvarige i Valbo förklarar vilket djup dräneringsrör ska ligga på

När din fastighet i Valbo behöver ny dränering så behöver man gräva upp runt din husgrund för att lägga ned nya rör som kan föra bort dagvatten och grundvatten från din fastighet. Om du vill få professionell hjälp med att dränera ditt hus kan du vända dig till oss.

Tränger det in vatten i din källare, har du fått in fukt i husgrunden eller är det dags att byta ut din gamla dränering mot en ny i förebyggande syfte? Då kan det vara bra att känna till hur arbetet utförs och vilket djup rören ska läggas. Om du vill få hjälp av våra yrkesutbildade och certifierade medarbetare i Valbo med din dränering kan du kontakta oss på Gårdsmark som är proffs inom området.

 

När du ska genomföra en dränering av din fastighet i Valbo

Är din dränering för ditt hus i Valbo över 30-40 år gammal bör du planera att lägga om din dränering i förebyggande syfte så att du slipper problem med fukt och mögel, om det inte redan har inträffat. Om du misstänker att du har fått in fukt i din källare eller i husgrunden kan du vända dig till oss och boka en kostnadsfri fuktkontroll. Då kan vi mäta luftfuktigheten i källarluften och i väggarna men även göra en inspektion av din husgrund så att vi sedan kan bistå med råd kring de bästa lösningarna.

 

Hur går arbetet till och vilket djup ska rören ligga på?

När våra grävmaskinister i Valbo utför en dränering börjar de med att planera arbetet. Detta innebär att vi bland annat kontrollerar om det krävs att trappor, en altan eller någon annan utbyggnad behöver monteras ned innan arbetet kan påbörjas så att vi kommer åt runt om. 

 

Därefter så gräver vi upp ett dike längs med husgrunden som är cirka en meter brett. Djupet på diket ska vara minst en halv meter under din husgrunds lägsta punkt så att rören kan placeras cirka 50 centimeter under din fastighet. Ofta gräver vi upp en eller två sidor i taget så att inte huset rör på sig. I samband med att vi lägger dränering för din fastighet i Valbo kan du passa på att tilläggsisolera dina källarväggar för att få ett bättre inomhusklimat i källaren.

 

Låt våra erfarna medarbetare i Valbo utföra din dränering

Om du vill få hjälp med din dränering i Valbo kan du vända dig till oss på Gårdsmark som utför tjänster som husdränering, enskilt avlopp och markentreprenader på flera orter i Sverige. Vi har utbildade och certifierade medarbetare som genomför arbetet med högsta kvalitet samtidigt som vi lämnar marknadens mest generösa garantier på vårt arbete.

 

Du kan använda vårt formulär på sidan för att boka ett kostnadsfritt möte så att vi kan inspektera din husgrund, genomföra en fuktkontroll och sedan lämna förslag på åtgärder. 

Kontakta oss för en kostnadsfri fuktmätning!

Vi erbjuder alltid kostnadsfri fuktmätning av din källare innan vi lämnar offert på en komplett dränering av ditt hus i Valbo! Det enda du behöver göra är att kontakta oss via formuläret, så löser vi resten!